Att ha James Bond som förebild är inget ovanligt, det är många som ser upp till hans knivskarpa förmåga och personlighet. Däremot är det inte så många som lever ett så snarlikt liv som den professionella spionen, och tur är väl det när man tänker på det. Att leva sig in i karaktären är dock något man kan göra för en kväll, låt säga att man är bjuden på maskerad eller man helt enkelt bara känner för att utmana ödet lite. Det är nämligen i princip lika populärt att klä ut sig till Bond som han är, och det är inget ovanligt att möta honom när det närmar sig Halloween.

Något man dock ska tänka på är att om James Bond hade varit en verklig och levande människa hade hans öde slutat annorlunda många gånger. Han hade behövt iphone service minst en gång i veckan eftersom hans skärm skulle spricka titt som tätt, och nog skulle han inte överlevt så länge som han faktiskt gjort. Han skulle hur som inte varit med om lika många livsfarliga uppdrag och säkert gått i pension för längesen.

I filmens värld är det dock annorlunda och han är i minst lika god form som alltid. Både när det gäller att ta hand om skurkar och ta hand om kvinnor, något som agent 007 alltid varit som bäst på. I den senaste filmen, Skyfall, firar han dock sin femtioonde födelsedag och visst påverkar det karaktären, men än så länge är han odödlig. Och det kommer han nog fortsätta vara i många, många år till. Kanske är det just därför som så många ser upp till honom? Han verkar kapabel till att genomföra vad som helst, när som helst och med vem som helst och det är klart att det är inspirerande. Det gäller bara att inte gå för långt i sin inspiration utan stanna vid de där enstaka kvällarna kring Halloween.