Visst har Aston Martin blivit lite av en tradition i Bondsammanhang, men det är långt ifrån hela samlingen av Bonds alla bilar. Vi blickar tillbaka på några heta favoriter från förr, och ställer oss frågan om man kan komma undan billigt med något liknande, begagnat?

Det kanske inte blir en Lotus Esprit Turbo från Älskade Spion, men scrolla runt på Bilweb så hittar du riktigt krämiga bilar, både hybrid, el, diesel och mycket mer, som lätt går att härleda till Bondklassikerna. På Bilweb hittar de bästa begagnade bilarna från bilhandlarna och listar de mest populära, de mest prisvärda och allt du kan tänka dig som hjälper dig till att få ditt köp av din älsklingsbil.

BMW, Audi, Mercedes… och Bajaj

I Spectre har Aston Martin fått klampa in med en tydlig plats i Bondvärlden. Precis som Expressen skriver har den funnits med ett tag men tagit en allt tydligare roll och blivit den bil vi kanske mest förknippar med Bond. Men senast i Skyfall såg vi både Audi A5 och Mercedes S400. Går man ännu längre bak i årgångarna hittar vi några riktigt läckra klassiker som skulle få varenda bilentusiast att svimma.

Teknikens värld listar nog de mest läckra bilarna vi minns och inte minns. Det som sticker ut mest får bli trehjulingen Bajaj RE, en ”Tuk-Tuk”. Vänta, vad pratar ni om, undrar ni. Jo, vi pratar förstås om bilscenen i Octopussy (1983). Toppfart på den? 80 km/h. Den ska tydligen fortfarande produceras, och går säkerligen att hitta begagnat. Kanske inte hos de svenska återförsäljarna, dock.

Annars brukar BMW:n klassas som en favorit bland tittarna, inte minst Z8 som klyvdes på hälften av en helikopter. Det som gör att bilarna får plats i Bond är egentligen en ekonomisk fråga. Det handlar mycket om vem som bjuder mest på att få vara med och produktplacera. När det gäller Bajajen är vi inte säkra på vad som bjöds, dock.