Cigarrer och James Bond

I många filmer kan man se aristokratin som röker cigarrer, gangsters eller varför inte någon från James Bond. Cigarrer har länge brukats som en lyxvara och det är endast ett fåtal som kanske provar en äkta kubansk cigarr någon gång i sitt liv. Cigarrer har en smak som är väldigt speciell och skiljer sig oerhört från  vanliga ciggaretter. För det första så röker man aldrig ciggarrer som ett beroende för att man vill ha nikotin i sig, det är mer smaken och känslan av cigarren i sig. På en cigarr tar du inte heller halsbloss.
För nybörjaren är det alltid bra att börja med lite mildare cigarrer och sedan gå uppåt. Många gör fel i att försöka med något som är lite för tungt i början bara för att det kanske har ett rykte. Det kan därför vara smart att börja med cigarrer från till exempel Dominikanska Republiken, än till exempel de från Kuba. Man ska också alltid välja en cigarr som är större än för liten, ju tjockare cigarr, desto bättre arom och smak. Man ska inte heller köpa för många cigarrer om man inte ska röka de inom en kort period. Gör man däremot detta och vill ha ett lager så kan man stoppa de i frysen, dock aldrig i kylen. Man bör bara köpa cigarrer från erkända handlare som Brobergs cigarrer.

Cigarr

Churchills cigarr

Under en auktion i England gick den tio centimeter långa stumpen från Winston Churchill till en okänd köpare för 4500£. Den halvrökta cigarren, som också bar Churchills namn på en glänsande gördel, togs av en kvinnlig betjänt som hon senare skickade tillsammans med ett kort brev till en vän, för att han skulle påminnas om vilken stor person Winston Churchill faktiskt var och alltid kommer vara.

Ciggarrer och teater

Om du å andra sidan är intresserad av kultur på ett annat sätt, så bör du se Freuds cigarr. En pjäs om den store psykologen och en enorm resa in i havet av det undermedvetna. Freud, som är en utav de största psykologerna och behandlare av det undermedvetna i världshistorien kan nog underhålla och entusiasmera vem som helst.