En pool är ett måste för varje playboy, och eftersom många av de skurkar som James Bond möter i filmeran och i böckerna är en sorts playboys, eller i alla fall vill vara det, så går han på en hel del poolpartyn. Det rör sig dock aldrig om svenska pooler, och han badar sällan i dem själv.

Över huvud taget är pool- och cocktailpartyn lika naturliga tillställningar för en belevad man som James Bond som casinon på Rivieran är. På ett party kan han charma andra med sitt eleganta sätt och sina kvickheter, och samtidigt komma över viktig information. Dessutom får han ofta en chans att småprata med skurken. Detta är något som nästan blivit en egen genre, och används i bl.a. Sopranos, the Wire och Bläckfisken. Det är dock ingen som gör det lika elegant som James Bond. Här kan vi se hur han presenterar sig i den allra första Bond-filmen, Dr No.

Mer om de olika miljöerna som Bond rör sig i kan man läsa i boken The James Bond Bedside Companion, som gavs ut på 80-talet. Boken är inte skönlitteratur, till skillnad från det stora antal andra Bond-böcker som skrevs först av Ian Fleming och sedan av många andra författare. Istället är den en genomgång av fenomenet James Bond, och behandlar samtliga filmer och böcker som hade kommit vid den tid då boken skrevs. Den finns att köpa på Amazon, men den är inte billig.