Det är svårt att tänka sig att James Bond skulle kunna teckna en bilförsäkring. Med tanke på vilka faktorer som de flesta försäkringsbolag tar i beaktande när de ska räkna ut premien skulle den antagligen bli skyhög.

  • Förarens ålder. Den äldste som spelat James Bond var förvisso Sean Connery i Never Say Never Again. Connery var då 53 år gammal. I den senaste romanen, Carte Blanche, är Bond dock född 1979. Över huvud taget måste det vara svårt att teckna vilken försäkring som helst om man med jämna mellanrum byter utseende och ålder.
  • Bilens märke och årsmodell. Det är aldrig billigt att försäkra en exklusiv bil, och är det något som Bond är intresserad av så är det exklusiva bilar. Dessutom är de nästan alltid ombyggda och specialutrustade, vilket gör dem ännu dyrare.
  • Förarens antal skadefria år. Hahahahahaha!
  • Var bilen står parkerad när den inte används. Detta varierar rejält, alltså kan det inte bli billigt.
  • Var föraren bor. Det är lite oklart var Bond bor, men det borde vara i London. Förmodligen står hans bil parkerad på gatan utanför en exklusiv herrklubb eller ett casino.
  • I en del länder måste man dessutom teckna en försäkring per fordon, vilket gör att Bond, eller snarare hans arbetsgivare MI6, måste teckna ett stort antal bilförsäkringar.

Som ni kanske förstår skulle det vara omöjligt för Bond att teckna en vanlig bilförsäkring. MI6 får helt enkelt ta de kostander det innebär att hålla honom med tjänstefordon. Pengarna till detta kommer från brittiska staten, och i förlängningen alltså från skattebetalarna. Man får hoppas att de tycker att det är väl använda pengar.