Vem skulle inte älska att gå på julbord i Stockholm om inte självaste James Bond with the license of kill. För även om vi svenskar och Stockholmare själv är trötta på julbord och Sverige skulle knappast James Bond bli missnöjd? För hur kan man egentligen som engelsman och spion tacka nej till något så dekadent som ett riktigt ordentligt julbord när det är som bäst? Det går ju helt enkel bara inte!

Och självklart vet ju James Bond om detta och skulle inte missa ett svensk julbord om hans liv så var hotat. Han är ju trots allt en man som lever sitt liv i njutningarnas tecken, i alla fall när det kommer till kvinnor, mat och bilar. Det spelar ingen roll om Bond spelas av Sean Connery eller Pierce Brosman, han är alltid taggad inför julbordet.

Så vad är då egentligen James Bonds favorit på julbordet? Det måste ju helt klart vara sillen eller julskinkan. Föga troligt att han skulle ge sig på prinskorvarna eller köttbullarna först. Möjligtvis gör han ett besök vid fiskdisken där laxen och gravlaxsåsen fläker ut sig. Det är helt enkelt väldigt gött att vara James Bond ibland. Med, eller utan julbord.